Nepečená bebe střecha s banánem, výborný jednoduchý recept. Nemáte čas na pečení, ale honí vás mlsná? Zkuste tento nepečený dezert. V následujícím video receptu najdete postup, jak si jej připravit.
Nepečené dezerty
Nepečené dezerty jsou skvělá dobrota. Jsou velmi chutné, vzhledově atraktivní a zvládne je vyrobit prakticky každý. Připravujeme je do různých typů dortových forem nebo vrstvíme do větších většinou skleněných misek či pohárů. Sklo volíme proto, že v něm krásně vyniknou jednotlivé barevné vrstvy. Tyto dezerty lahodí nejen chuti, ale i oku. Výroba nám nezabere mnoho času. Připravíme krém a pak už jen vrstvíme. Jedinou nevýhodou nepečeného dezertu je, že zkouší naši trpělivost. Musíme jej nechat proležet v lednici, nejlépe do druhého dne. Nepečená bebe střecha s banánem patří mezi nejoblíbenější nepečené dezerty.
Suroviny
- 1 balení tmavé Bebe
- 1 balení světlé Bebe
- 100 g cukru moučka
- 130 g másla
- 250 g tučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 4 lžíce rumu
- 2 banány
- alobal
- čokoládová poleva
Video recept
Recept na střechu z bebe sušenek
Výborná je střecha z bebe sušenek s banánem. Tento recept je velmi jednoduchý. Připravíme krém, vše správně poskládáme a dáme vychladit.
Příprava alobalu
Připravíme si z alobalu větší obdélník, než je plánovaná velikost střechy (viz video návod). Alobal navíc se nám bude hodit.
Krém
Vyšleháme změklé máslo a cukr do pěny. Přidáme tvaroh a opět vyšleháme. Přidáme mascarpone, rum ještě vyšleháme a krém je hotový.
Skládání dortu
Sušenky začneme skládat na připravený obdélník alobalu. Naskládáme první vrstvu kakaových 3 řady po 7 kusech. Mezi podélnými řadami necháme větší mezeru, aby se nám střecha na závěr snadno “zavřela”. Pokračujeme vrstvou světlých sušenek. Každou natřeme vrstvou krému a položíme ji na spodní sušenku. Takto poskládáme celou druhou vrstvu. Alobal ohneme kolem (viz video návod). Vytvoříme tak jednoduchou “formu”. Snadněji se nám pak nanese druhá vrstva krému, sušenky se od sebe „nerozjíždí“. Krém nedáváme až k horním okrajům, vytlačí se tam při „zavírání“ střechy. Do středu položíme banány a střechu uzavřeme. Zabalíme ji celou do alobalu a necháme přes noc odležet.
Čokoládová poleva
Vychlazenou střechu polejeme čokoládovou polevou a necháme ještě chvíli zchladnout. Jakmile poleva ztuhne, můžeme podávat.
Tip na řezání dezertu
Velmi se nám osvědčilo “řezání” strunou od spoda. Bebe střecha zůstane na řezu krásně čistá a ztuhlá čokoládová poleva nepraská.
Video návody a video recepty najdete souhrnně ZDE
Chutnala vám nepečená bebe střecha a zajímají vás další recepty a návody na tvoření? Nechte se inspirovat a vyrobte si vlastní netradiční dekorace podle našich návodů a nápadů. Naleznete zde také DIY návody, nápady na bytové a zahradní dekorace i inspirace na věnce k různým příležitostem po celý rok. Návody, jak vyrobit korpus z proutí, trávy a dalších materiálů. Můžete se inspirovat našimi originálními návody a nápady na dekorace a doplňky pro různé příležitosti od jara do zimy. Prohlédnout si vzory a návody na pletení a háčkování nebo vyzkoušet a ochutnat naše oblíbené domácí recepty.
Veškeré fotografie ve článku: autor Andrea Kočová / Kreativní Techniky