Jahodová bublanina je vynikající lehký moučník. Pokud máte dostatek jahod a rádi mlsáte, rozhodně si ji upečte. Tato jahodová bublanina je velmi lehká a nadýchaná, přímo se rozplývá na jazyku. Jemné lehké těsto a zralé jahody se skvěle doplňují. Je to vynikající moučník pro teplé letní dny.
Tato bublanina s jahodami nebo jiným sezonním ovocem je vždy vynikající a velmi chutná.
Suroviny
- 4 vejce
- 160 g cukru krupice
- 120 g polohrubé mouky
- několik zrníček soli
- 1/2 až 3/4 kg jahod
Video recept
Jahodová bublanina recept
Připravíme si formu na pečení. Vymastíme ji a vysypeme hrubou moukou.
Jako první si přichystáme jahody. Zbavíme je stopek i s lístečky. Omyjeme je a necháme okapat a oschnout. Před tím, než je vložíme do těsta je lehce poprášíme moukou a jemně protřeseme, aby se moukou obalily a nepropadly až ke dnu.
Rozklepneme si vajíčka. Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh s několika zrníčky soli. Do tuhého sněhu z bílků zašleháme cukr. Potom přidáme žloutky a nakonec zamícháme mouku. Těsto nalijeme do předem vymaštěné vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (cca 150 – 160 °C) do růžova (cca 40 min). Pomocí špejle si vyzkoušíme, zda je těsto hotové. Jahodovou bublaninu krájíme vždy prochladlou! Pocukrujeme ji a můžeme podávat.
Jahodová bublanina je velmi chutný letní moučník, který mají rády děti i dospělí. Bublanina se dá péct i během celého roku z kompotovaných a mražených jahod. Z čerstvých zralých je ale vždy nejlepší!
Zde najdete další recepty na výborné domácí dezerty, které můžete vyzkoušet a ochutnat.
Jste kreativní, tvoříte a hledáte inspiraci? Najdete u nás nejen výborné domácí recepty, ale také originální nápady a návody na jednoduché DIY dekorace a tvoření pro děti i dospělé. Také vzory a návody na pletení, háčkování či macramé pro začátečníky i pokročilé.
jah