Jahodová bublanina

Jahodová bublanina je vynikající lehký moučník. Pokud máte dostatek jahod a rádi mlsáte, rozhodně si ji upečte. Tato jahodová bublanina je velmi lehká a nadýchaná, přímo se rozplývá na jazyku. Jemné lehké těsto a zralé jahody se skvěle doplňují. Je to vynikající moučník pro teplé letní dny.

Bublanina. Bublanina recept. Jahodová bublanina. Bublanina s jahodami. Piškotová jahodová bublanina. Nejlepší bublanina s jahodami. Nejchutnější bublanina, Výborná piškotová bublanina. Luxusní bublanina. Nadýchaná bublanina. Jemná bublanina. Luxusní jahodová bublanina. Piškotová bublanina s jahodami. Babiččina bublanina. Vláčná bublanina. Nadýchaná bublanina s jahodami. Jahodová hrníčková bublanina. Hrníčková bublanina s jahodami. Jahodová bublanina hrníčkový recept. Recept na jahodovou bublaninu. Jahodová bublanina piškotová. Nejlepší jahodová bublanina. Hrníčková jahodová bublanina. Bublanina z jahod. Bublanina s ovocem. Hrníčková bublanina. Hrnková bublanina. Piškotová bublanina. Domácí recept. Jahodový koláč. Jahody.
Výborná jahodová bublanina

Tato bublanina s jahodami nebo jiným sezonním ovocem je vždy vynikající a velmi chutná.

Suroviny

  • 4 vejce
  • 160 g cukru krupice
  • 120 g polohrubé mouky
  • několik zrníček soli
  • 1/2 až 3/4 kg jahod

Video recept

Jahodová bublanina recept

Připravíme si formu na pečení. Vymastíme ji a vysypeme hrubou moukou.

Jako první si přichystáme jahody. Zbavíme je stopek i s lístečky. Omyjeme je a necháme okapat a oschnout. Před tím, než je vložíme do těsta je lehce poprášíme moukou a jemně protřeseme, aby se moukou obalily a nepropadly až ke dnu.

Rozklepneme si vajíčka. Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh s několika zrníčky soli. Do tuhého sněhu z bílků zašleháme cukr. Potom přidáme žloutky a nakonec zamícháme mouku. Těsto nalijeme do předem vymaštěné vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (cca 150 – 160 °C) do růžova (cca 40 min). Pomocí špejle si vyzkoušíme, zda je těsto hotové. Jahodovou bublaninu krájíme vždy prochladlou! Pocukrujeme ji a můžeme podávat.

Jahodová bublanina je velmi chutný letní moučník, který mají rády děti i dospělí. Bublanina se dá péct i během celého roku z kompotovaných a mražených jahod. Z čerstvých zralých je ale vždy nejlepší!

Výborná jahodová bublanina. Bublanina. Bublanina recept. Jahodová bublanina. Piškotová jahodová bublanina. Nejlepší bublanina s jahodami. Nejchutnější bublanina. Výborná piškotová bublanina. Luxusní bublanina. Nadýchaná bublanina. Jemná bublanina. Luxusní jahodová bublanina. Piškotová bublanina s jahodami. Babiččina bublanina. Vláčná bublanina. Nadýchaná bublanina s jahodami. Jahodová hrníčková bublanina. Hrníčková bublanina s jahodami. Jahodová bublanina hrníčkový recept. Recept na jahodovou bublaninu. Jahodová bublanina piškotová. Nejlepší jahodová bublanina. Hrníčková jahodová bublanina. Bublanina z jahod. Bublanina s ovocem. Hrníčková bublanina. Hrnková bublanina. Piškotová bublanina.Domácí recept. Jahodový koláč. Jahody.
Bublanina s jahodami

Zde najdete další recepty na výborné domácí dezerty, které můžete vyzkoušet a ochutnat.

Jste kreativní, tvoříte a hledáte inspiraci? Najdete u nás nejen výborné domácí recepty, ale také originální nápady a návody na jednoduché DIY dekorace a tvoření pro děti i dospělé. Také vzory a návody na pleteníháčkování či macramé pro začátečníky i pokročilé.

jah

Mohlo by vás zajímat

Zpět nahoru