Zavařování rajčat – Rajčata zavařená ve vlastní šťávě

Zavařování rajčat je super hlavně pro toho, kdo má v oblibě italskou kuchyni. Zvláště rajčata zavařená ve vlastní šťávě nám slouží po celý rok, jako skvělý základ pro mnoho italských receptů. Samozřejmě je můžeme použít také na naší klasickou rajskou omáčku a polévku. Rajčata zavařujeme v srpnu na vrcholu sezony, kdy je jich nejvíc a mají výbornou chuť. Vybíráme si masité odrůdy rajčat vhodné na zavařování. Zavařujeme plně vyzrálé plody.

Zavařování rajčat. Zavařená rajčata.  Zavařování rajčat ve vlastní šťávě. Rajčata zavařená ve vlastní šťávě. Zavařování rajčat recepty.
Zavařování rajčat

Co potřebujete:

  • rajčata
  • bylinky dle chuti (bazalka, tymián, chilli papričky, česnek)
  • zavařovací sklenici
Zavařování rajčat je každoroční letní činností. Jak zpracovat rajčata? Pokud máte velkou úrodu rajčat a chcete je uchovat déle, existuje mnoho možností na zpracování rajčat.
Na zavařování rajčat potřebujeme rajčata, bylinky…

Důkladně umyjeme všechny suroviny. Vybíráme pouze kvalitní dobře vyzrálé plody.
Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a naskládáme je do čistých zavařovacích sklenic.

Rajčata můžeme předem spařit a oloupat, nebo je můžeme zavařit i se slupkou (po otevření se dají bez problému oloupat).

Rajčata do sklenic pořádně stlačíme. Pokud si chceme vyrobit ochucená rajčata, prokládáme jednotlivé vrstvy rajčat dobře omytými bylinkami, dle naší chuti.

Čistým ubrouskem otřeme sklenici, víčko pevně uzavřeme a zavařujeme min 30 min na 80 °C.

Takto zavařená rajčata používáme po celý rok, jako polotovar pro různé recepty.
Na rajskou omáčku, rajskou polévku, omáčky na těstoviny…

Pokud zvolíme variantu s bylinkami, máme skvělý polotovar pro přípravu omáček na těstoviny.

Zavařená rajčata nám poslouží jako zdroj vitamínů po celou zimu.

Zavařování rajčat. Zavařování rajčat ve vlastní šťávě. Rajčata zavařená ve vlastní šťávě. Zavařená rajčata. Recepty na zavařování rajčat. Domácí recept.
Rajčata zavařená ve vlastní šťávě s bylinkami

Ozkoušejte naše další domácí recepty!

Zavařování rajčat je každoroční letní činností. Jak zpracovat rajčata? Pokud máte velkou úrodu rajčat a chcete je uchovat déle, existuje mnoho možností na zpracování rajčat. Recepty z rajčat jsou oblíbené. Zavařená rajčata můžeme použít na přípravu dalších jídel. Rajčatová polévka je jednou z nejoblíbenějších | rajčata zavařování | zavařování rajčat recepty | recepty rajčata zavařování | zavařování rajčat v troubě | zavařovaná rajčata | rajčata recepty | #recept #zavařování #rajčata #recepty
Zavařování rajčat
Facebook komentáře

Mohlo by vás zajímat

Zpět nahoru