Tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou zvládneme uvařit rychleji než klasické plněné tvarohové knedlíky. Nemusíme ztrácet čas plněním knedlíků. Tvarohové knedlíčky jsou velmi jemné a švestkovou omáčku si můžeme dochutit podle svého.

Tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou. Tvarohové knedlíky. Recept na tvarohové knedlíčky. Recept na tvarohové knedlíky.

Nejprve si připravíme švestkovou omáčku. Když je omáčka téměř hotová připravíme si tvarohové těsto dle receptu. Z tvarohového těsta pomocí dvou lžic vykrajujeme jednotlivé knedlíčky a rovnou je vhazujeme do horké vody. Po vyndání tvarohové knedlíčky přelijeme švestkovou omáčkou, posypeme mákem a ihned servírujeme.

Švestková omáčka (poleva):

  • Rozvaříme
  • 1/2 kg švestek
  • 1/2 citronu
  • 2 lž medu
  • 1 lž rumu

Knedlíčky:

  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 60-80 g dětské krupice
  • 2 lž hrubé mouky
  • 2 lž smetany
  • špetka soli

Navrch:

  • mák na posypání
  • můžeme přidat bílý jogurt nebo šlehačku
  • pocukrovat

Utřeme žloutek a změklé máslo, přidáme tvaroh, smetanu, krupičku, mouku a sůl.
Na závěr lehce vmícháme sníh.
Knedlíčky vykrajujeme dvěma lžícemi namočenými ve studené vodě. nejprve uvaříme jeden zkušební,
pokud by se rozvařoval, přidáme trochu mouky.

Tvarohové knedlíčky vaříme 5-8 minut (Vhazujeme je do vařící vody, poté var zmírníme, jednou otočíme, vydáme a můžeme servírovat)

Dle chuti omáčku dochutíme vanilkou, likérem či skořicí.

Omáčka nemusí být vždy švestková. Tvarohové knedlíčky můžeme uvařit pokaždé s jinou omáčkou. Zvolíme si ovoce, podle sezony i chuti. V létě nám dozrává mnoho druhů ovoce, stačí si jen vybrat, na co máme zrovna chuť. Pokud máme hodně zmlsané nebo nerozhodné strávníky a dobrou náladu, můžeme uvařit více omáček na výběr. Nezabere to zase tolik času navíc a děti nám mohou s jejich přípravou pomoci.

Ochutnejte také další domácí recepty!

Facebook komentáře

Mohlo by vás zajímat

Zpět nahoru