Nepečený jablečný dort je velmi chutný. Jeho příprava je snadná a velice rychlá. Celý jablečný dort máme hotový přibližně za půl hodiny. Je to skvělý recept pro začínající kuchařky. Tento dezert neí jen sezonní záležitostí léta a podzimu, kdy se sklízejí jablka. Díky stálé dostupnosti jablek si na něm můžeme pochutnívat a vyrábět jej po celý rok. Nepečený jablečný dort je velmi dobrý a chutná jak dětem, tak dospělým.
Nepečený jablečný dort připravujeme vždy den předem, díky tomu se hezky rozleží a bude vláčnější.
Suroviny:
- 1 kg jablek
- 5 lžic krupicového cukru
- šťáva z půlky menšího citronu
- 2 vanilkové pudinky
- balíček cukrářských piškotů
- lžíce rumu
- vanilkový cukr
Postup:
Základní surovinou na nepečený jablečný dort, jak již název napovídá, jsou právě jablka. Na jeden dort potřebujeme přibližně jeden kilogram zralých jablek. Druh použitých jablek malinko ovlivní chuť dortu. Z Kyselejších bude pikantnější, ze sladších méně výrazný.
Nejprve si připravíme formu na dort. Vymažeme ji kokosovým olejem a na dno rozložíme první vrstvu piškotů.
Jablka důkladně omyjeme, oloupeme a vyndáme z nich jádřince. Nakrájíme je na menší kostičky, nasypeme do hrnce a zalijeme 250 ml vody. Přidáme cukr, citronovou šťávu a rum. Přivedeme je k varu a necháme 10 minut povařit. Občas promícháme. Změklá jablka nadrtíme šťouchadlem na brambory.
Připravíme si 400 ml studené vody a rozmícháme v ní dva sáčky pudinku. Přilijeme je k jablkům a celou směs ještě asi deset minut za stálého míchání na mírném ohni povaříme.
Polovinou hotové směsi přelijeme první vrstvu piškotů v připravené dortové formě. Naskládáme druhou vrstvu piškotů, přelijeme ji zbytkem směsi a máme hotovo.
Celý dort necháme vychladnout. Nyní zbývá již jen nechat hotový nepečený jablečný dort rozležet a vychladit do druhého dne v lednici.
Ochutnejte také naše další domácí recepty!