Jahodové knedlíky. Honí vás v létě mlsná? Vyzkoušejte recept na výborné a velmi rychlé jahodové knedlíky. Pokud nemáte mnoho času na dlouhé vaření, je tento recept skvělá volba. Toto je velmi rychlý a jednoduchý recept na ovocné knedlíky. Pokud doma nemáte jahody, můžete je nahradit jakýmkoli jiným zralým ovocem dle vaší chuti. Výborné jsou třeba s meruňkami, švestkami, borůvkami…
Těsto na tyto tvarohové knedlíky je velmi jednoduché a snadno je zvládnou vyrobit i kuchaři začátečníci. Připravuje se ze tří základních surovin a hotové je za chvilku.
Suroviny
- 250 g měkkého tvarohu v alobalu (ne vaničkový)
- 10 – 14 zralých jahod
- 120 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 žloutek
Na posypání
- tvrdý tvaroh
- máslo
- moučkový cukr
Video recept
Recept na jahodové knedlíky
V míse rozetřeme tvaroh a žloutek, přidáme mouku s několika zrníčky soli a vypracujeme těsto. Z hotového těsta si vyválíme váleček. Rozkrájíme jej na 10 – 14 dílků (podle velikosti jahod). Každý dílek těsta lehce rozmáčkneme, vložíme do něj jahodu a těstem ji uzavřeme. Krouživým pohybem v dlani vytvarujeme knedlík. Do každého dílku zabalíme jednu jahodu. Vypracujeme všechny knedlíčky. Vložíme je do vroucí mírně osolené vody a promícháme ode dna. Jahodové knedlíky vaříme 8 minut. Za tu chvilku, než se nám knedlíky uvaří zvládneme najemno nastrouhat tvrdý tvaroh a rozpustit máslo. Hotové knedlíky vyjmeme z vody a můžeme podávat. Posypeme je nastrouhaným tvrdým tvarohem, přelijeme rozehřátým máslem a pocukrujme.
Recept je cca na 10-14 knedlíků, záleží na velikosti jahod. Chceme-li jich uvařit víc, připravíme si těsto z dvojité dávky… Jahody se snažíme obalit co nejtenčí vrstvou těsta.
Na webu najdete i další recepty nejen na výborné domácí dezerty, které můžete vyzkoušet a ochutnat.
Tvoříte rádi, jste kreativní a hledáte inspiraci? Najdete zde nejen výborné domácí recepty, ale také mnoho originálních nápadů a návodů na jednoduché DIY dekorace pro dům i zahradu. Zajímavé tvoření pro děti i dospělé. Také vzory a návody na pletení, háčkování či macramé pro začátečníky i pokročilé…