Jak si vyrobit stylový obal na květináč: DIY návod

Obal na květináč se vždy hodí. Máte doma neustále nějaké plastové obaly a nevíte co s nimi? My se je snažíme recyklovat a využít pro výrobu originálních dekorací. Nyní jsme jeden z nich použili k výrobě obalu na květináč.

Obaly na květináče. Obal na květináč. Jak vyrobit obal na květináč. Výroba obalů na květináč. Nápady na květináče. Renovace květináčů. Nápady na květináče. Co se starými květináči. Jak vyrobit květináč na bylinky. Čím natřít plastový květináč. Jak vylepšit plastový květináč. Květník. Květníky. Obaly na květníky. Květináče. Květináč. Venkovní květináče. Zahradní květináče. Květináč na bylinky. Bylinky v květináči. Bylinky pěstování. Obal na květináč. Plastové obaly na květináče. Ozdobné obaly na květináče. DIY květináče. Muškáty. Muškáty pěstování. DIY návod. Upcyklace. Recyklace. Ucycling. Upcyklace návody. Upcyklace nápady. Dekorace na zahradu. Zahradní dekorace. Dekorace na balkon.
Obal na květináč DIY

Recyklovali jsme kyblíček od jogurtu a vytvořili z něj stylový obal na květináč, který se skvěle hodí k muškátům, letničkám i sukulentům. Použít jej může také při tvoření podzimních a zimních dekorací.

Využili jsme potravinářský obal, který se běžně vyhazuje. Tento obal na květináč můžeme používat po celý rok. Výroba je jednoduchá a rychlá.

Materiál a pomůcky

  • kyblíček od jogurtu
  • silný provaz z kokosových vláken
  • nůžky
  • tavná pistole + náplň
Obaly na květináče. Obal na květináč. Upcyklace. Recyklace. DIY. Jak vyrobit obal na květináč. Výroba obalů na květináč. Nápady na květináče. Renovace květináčů. Upcycling. Nápady na květináče. Co se starými květináči. Jak vyrobit květináč na bylinky. Upcyklace nápady. Čím natřít plastový květináč. Jak vylepšit plastový květináč. Květník. Květníky. Obaly na květníky. Květináče. Květináč. Venkovní květináče. Zahradní květináče. Květináč na bylinky. Bylinky v květináči. Bylinky pěstování. Obal na květináč. Plastové obaly na květináče. Ozdobné obaly na květináče. DIY květináče. Muškáty. Muškáty pěstování. DIY návod. Dekorace na zahradu. Zahradní dekorace. Dekorace na balkon.
Materiál na tvoření

Video návod

Návod

Důkladně omyjeme, očistíme a vysušíme kyblíček od jogurtu. Nahřejeme si tavnou pistoli a můžeme začít lepit. Lepíme od spodního okraje směrem nahoru. Na okraj kyblíčku naneseme proužek lepidla. Přitlačíme a přilepíme do něj konec provazu. Zkontrolujeme si, aby byl souměrný s okrajem kyblíčku. Jakmile lepidlo ztuhne a provaz drží můžeme začít s obtáčením. Postupně nanášíme lepidlo po celém obvodu kelímku a rovnoměrně do něj vtlačujeme provaz. Snažíme se jednotlivé řady lepit těsně k sobě, aby kelímek neprosvítal. Tímto způsobem velmi rychle polepíme celý kyblíček. V horní části obalu využijeme rozšíření na kyblíčku a vytvoříme širší okraj podobný tomu na květináči. Poslední řadu na okraji kyblíčku pečlivě dokola obtočíme, provaz odstřihneme a jeho konec začistíme.

Nyní již jen vybereme květinu, ke které se bude tento obal na květináč hodit a můžeme se těšit z hezké nové dekorace.

Pokud se vám tento obal na květináč líbí a nemáte doma zrovna tento kyblíček nebo vám nevyhovuje jeho velikost, nevadí. Stejným způsobem si můžete vyrobit podobný z jiného potravinářského obalu.

Jak vyrobit obal na květináč. Výroba obalů na květináč. Nápady na květináče. Renovace květináčů. Nápady na květináče. Co se starými květináči. Jak vyrobit květináč na bylinky. Čím natřít plastový květináč. Jak vylepšit plastový květináč. Obaly na květináče. Obal na květináč. Květníky. Obaly na květníky. Květináče. Květináč. Venkovní květináče. Zahradní květináče. Květináč na bylinky. Bylinky v květináči. Bylinky pěstování. Obal na květináč. Plastové obaly na květináče. Ozdobné obaly na květináče. DIY květináče. Muškáty. Muškáty pěstování. DIY návod. Upcyklace. Recyklace. Ucycling. Upcyklace návody. Upcyklace nápady Dekorace na zahradu. Zahradní dekorace. Dekorace na balkon.
Originální obal na květináč

Jste kreativní? Hledáte inspiraci a nápady tvoření? Na webu najdete inspiraci na tvoření po celý rok? Můžete si prohlédnout a inspirovat se našimi originálními návody a nápady na dekorace a doplňky pro různé příležitosti. Prohlédnout vzory a návody na pletení a háčkování a vyzkoušet naše recepty.

Mohlo by vás zajímat

Zpět nahoru