Těstoviny se sušenými rajčaty a mangoldem: výborný rychlý oběd

Těstoviny jsou chutný a rychlý oběd. Také často přemýšlíte, co uvařit k obědu? Vyzkoušejte náš oblíbený recept na těstoviny. Je to chutný, levný a také rychlý oběd. Dnes jsme se rozhlédli po zahrádce a volba padla na čerstvý mangold. Pokud jej nemáte, můžete stejným způsobem použít listový špenát.

Co k obědu. Těstoviny se sušenými rajčaty a mangoldem jsou rychlý oběd. Špenát recept. Recept. Zdravé recepty. Rychlý recept. Těstoviny. Sušená rajčata. Mangold. Sušená rajčata recept. Bylinky. Tymián. Dobromysl. Oregano.
Těstoviny s mangoldem a sušenými rajčaty

Oběd potřebujeme mít rychle hotový proto musíme postupovat systematicky. Hlavní je příprava. Pokud máme vše připraveno, pak už je oběd v mžiku hotový.

Suroviny

  • těstoviny
  • domácí uzená slanina 80 g
  • mangold 5 větších listů (můžeme nahradit špenátem)
  • sušená rajčata 100 g
  • olivový olej extra virgine
  • česnek 2 stroužky
  • čili paprička (dle chuti)
  • bylinky – tymián, oregano 2 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • parmazán
Co uvařit k obědu? Rychlý oběd. Špenát recept. Dietní recepty. Rychlá večeře. Zdravé recepty. Zdravý oběd. Recept. Těstoviny. Recept na těstoviny. Mangold. Sušená rajčata recept. Bylinky.
Připravíme si potřebné suroviny

Rychlý recept

Začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny. (Pokud hodně spěcháme, můžeme vodu předem uvařit v rychlovarné konvici.)

Než se nám voda uvaří omyjeme a osušíme mangold a bylinky.

Nakrájíme a připravíme si další suroviny.

Slaninu nakrájíme na nudličky.

Odkrojíme řapíky z mangoldu a nakrájíme je na drobné kousky.

Na tenké nudličky nakrájíme sušená rajčata.

Oloupeme a nožem si lehce rozmáčkneme česnek.

Listy mangoldu jsou hodně velké, proto je několikrát překrojíme a nakrájíme je na tenké proužky.

Bylinky nasekáme nadrobno. Mladé bylinky zpracováváme včetně křehkých stonků. Starší bylinky mají stonky tvrdé proto je musíme odstranit a použijeme jen samotné lístky.

Těstoviny se sušenými rajčaty a mangoldem. Špenát recept. Rychlý oběd. Domácí těstoviny. Rychlý recept na dietní oběd. Rychlá večeře. Těstoviny. Oběd. Co k obědu. Sušená rajčata recept. Mangold. Bylinky.
Nakrájíme si mangold a bylinky

Vroucí vodu řádně osolíme (alespoň tři lžičky soli) a vhodíme do ní vařit těstoviny. Dobu varu nastavíme dle typu těstovin.

Zatím co se vaří těstoviny, připravíme si na pánvi ostatní suroviny.

Pánev nahřejeme a nalijeme do ní olivový olej.

Na rozehřátém oleji lehce zpěníme rozmačkaný česnek a přidáme k němu slaninu.

Jako další dáme na pánev najemno pokrájené stonky mangoldu. Suroviny přidáváme na pánev postupně podle doby potřebné pro jejich zpracování. Tvrdší stonky mangoldu se připravují déle proto je dáváme na pánev dřív.

Dále přidáme na nudličky pokrájená sušená rajčata, kousek čili papričky (čerstvou nebo sušenou), dle chuti osolíme, opepříme chvíli restujeme a několikrát promícháme.

Na závěr dáme nakrájené listy mangoldu a nasekané bylinky.

Ještě krátce restujeme a několikrát promícháme.

Příprava této směsi netrvá déle než deset minut. Za tu dobu se nám uvaří těstoviny, vše promícháme a máme hotovo.

Recept na rychlý oběd. Rychlá večeře. Recept na těstoviny. Špenát recept. Co k obědu. Co uvařit k obědu. Zdravé recepty. Těstoviny se sušenými rajčaty a mangoldem. Sušená rajčata recept. Mangold. Tymián. Oregáno. Dobromysl.
Směs na těstoviny je hotová

Slijeme uvařené těstoviny a pořádně je necháme okapat. Nasypeme je do pánve a vše důkladně promícháme.

Rychlá večeře, rychlý oběd výborný recept. Recept na rychlou večeři nebo rychlý oběd. Zdravé recepty. Těstoviny. Sušená rajčata. Recept. Špenát recept. Mangold. Bylinky. Oregano. Tymián.
Hotovo!

Oběd máme hotový a můžeme servírovat.

Na talíři již jen dozdobíme hoblinkami parmazánu.

Rychlá večeře nebo rychlý oběd, zdravé recepty. Špenát recepty. Co k obědu. Co uvařit k obědu. Recepty na oběd. Těstoviny. Recept na těstoviny. Špenát. Mangold. Sušená rajčata. Tymián. Dobromysl. Oregáno. Oběd.
Dobrou chuť

Recept můžeme použít na oběd nebo rychlou teplou večeři.

Vyzkoušejte recepty na domácí pečení a dezerty.

Recepty na nakládání a zavařování.

Facebook komentáře

Mohlo by vás zajímat

Zpět nahoru
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!