Rybízový koláč z jogurtu
Suroviny na rybízový koláč
- 1 bílý jogurt
- 1 vejce
- 1,5 kelímku polohrubé mouky
- 0,5 kelímku cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilínový cukr (na posypání)
- rybíz
Rybízový koláč – postup
Nejprve si připravíme si rybíz – otrháme, propláchneme a necháme okapat. Nahřejeme si troubu na 180 °C. Připravíme si drobenku a plech na pečení (vymažeme a moukou vysypeme). Nyní vyšleháme z připravených surovin těsto. Těsto nalijeme na připravený plech, posypeme je rybízem, vanilínovým cukrem, drobenkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C cca 35 min, dokud nám koláč nezezlátne. Pocukrujeme a necháme vychladnout.
Dobrou chuť!