Rybízový koláč: Výborný jednoduchý a rychlý recept

Rychlý rybízový koláč s tvarohovou náplní a drobenkou je velmi chutný a krémový. Výborný rychlý recept, který zvládne i úplný začátečník. V následujícím video receptu najdete postup, jak si jej připravit.

Rybíz

Rybíz je bobulovina, která se tradičně pěstuje v našich zahradách. Daří se mu na slunci i v mírném polostínu. Dozrává obvykle v létě na začátku prázdnin. Pěstujeme stromečkové nebo keřové rostliny. Každoročně provádíme jejich pravidelný řez. Rostliny prosvětlíme a zbavíme je starých výhonů, aby se mohly rozvíjet nové. Rybíz má příjemnou pikantní chuť, jeho plody využíváme na výrobu marmelád, jamů i šťáv. Skvěle se hodí na přípravu moučníků, dezertů, na rybízový koláčnepečený dort a další dobroty…

Recept na rybízový koláč

Rychlý jednoduchý recept na výborný rybízový koláč. Drobenkový koláč bez těsta, který zvládne připravit i úplný začátečník.

Suroviny

Drobenka

  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g studeného másla
  • 70 g cukru krupice
  • 1 rovná lžička kypřícího prášku

Tvarohová náplň

  • 500 g tučného tvarohu
  • 2 vajíčka
  • 120 g cukru
  • 200 ml řeckého jogurtu
  • 1 vanilkový puding
  • 1 vanilkový cukr
  • rybíz

Příprava

Natrháme a očistíme rybíz, zbavíme jej stopek a propláchneme. Necháme jej vykapat, abychom se zbavili přebytečné tekutiny.

Forma

Připravíme formu na pečení a vyložíme ji pečícím papírem. Kulatá skleněná forma o průměru 24 cm.

Drobenka recept

Studené máslo promícháme s krupicovým cukrem a polohrubou moukou, do které přidáme lžičku pečícího prášku. Připravíme tak drobenku, která bude základem tohoto koláče.

Náplň

Připravíme tvarohovou náplň. Vyšleháme vajíčka s krupicovým cukrem. Postupně přidáme vanilkový pudink, řecký jogurt, tvaroh a směs důkladně vyšleháme.

Vrstvení

Do připravené formy dáme vrstvu drobenky (cca 2/3 celkového množství) a lehce ji stlačíme. Na ní naneseme a lehce rozetřeme připravenou tvarohovou náplň. Navrch dáme vrstvu rybízu promíchaného s vanilkovým cukrem a celý koláč posypeme zbývající drobenkou.

Pečení

Drobenkový rybízový koláč pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 min.

Rybízový koláč. Rychlý rybízový koláč. Nejlepší rybízový koláč. Vláčný rybízový koláč. Recept. Recept na rybízový koláč s drobenkou. Recept na rychlý koláč. Rybíz. Rybízový koláč s pudinkem. Koláč bez těsta. Rybízový koláč s tvarohem a pudinkem. Rybízová bublanina s pudinkem. Ovocný koláč s vanilkovým pudinkem. Luxusní rybízový koláč. Koláč s tvarohem a pudinkem. Rybízová bublanina s tvarohem. Rychlý koláč s tvarohem. Rybízová bublanina. Rybízový koláč s tvarohem. Rybízová bublanina recept. Drobenkový koláč. Rybízová bublanina na plech. Rybízový tvarohový koláč. Tvarohový koláč. Koláč s tvarohem. Pečení. Ovocný koláč. Červený rybíz. Hrnkový koláč. Ovocná bublanina. Tvarohová bublanina. Buchta s rybízem. Rybízová buchta. Koláč od babičky. Dezert. Tvaroh.
Rybízový koláč

Prohlédněte si všechny naše video návody a video recepty na jednom místě

Chutnal vám rybízový koláč a zajímají vás další recepty či návody na tvoření? Nechte se inspirovat a vyrobte si vlastní netradiční dekorace podle našich návodů a nápadů. Naleznete zde také DIY návody, nápady na bytové a zahradní dekorace i inspirace na věnce k různým příležitostem po celý rok. Návody, jak vyrobit korpus z proutí, trávy a dalších materiálů. Můžete se inspirovat našimi originálními návody a nápady na dekorace a doplňky pro různé příležitosti od jara do zimy. Prohlédnout si vzory a návody na pletení a háčkování nebo vyzkoušet a ochutnat naše oblíbené domácí recepty.

Veškeré fotografie ve článku: autor Andrea Kočová / Kreativní Techniky

Mohlo by vás zajímat

Zpět nahoru