Recept „naruby“ z cukety a listového těsta

Cuketa „naruby“ v listovém těstě. Lahodná chuťovka pro každou příležitost. Skvělý tip na rychlé pohoštění k pivu i vínu nebo je tak. V následujícím video receptu najdete postup, jak si tuto dobrotu připravit.

Listové těsto

Listové těsto je dobré mít stále při ruce. Vždy nás zachrání v případě nečekané návštěvy, můžeme jej využít na přípravu sladkého i slaného pohoštění. Toto těsto je po celém světě velmi oblíbené pro své mnohostranné využití. Nachází uplatnění v mnoha moderních i tradičních receptech. Tenké, křehké těsto, které získává svůj charakteristický vzhled díky opakovanému skládání a válení, což vytváří typické slabé vrstvy. V kuchyni je velice všestranné. Je velmi křehké a chuťově neutrální, můžeme jej využít na sladké i slané recepty.

Cukety

Cuketa je zelenina, kterou snadno vypěstujeme na své zahradě. Řadíme je mezi tykve, mají podlouhlé nebo kulaté plody v různých barvách od tmavě zelené po žlutou. Kdo cukety pěstuje, tak jistě potvrdí, že je v sezóně často ani nestíhá zpracovat. Plody je třeba hlídat, aby nepřerostly. Cukety sklízíme včas dokud jsou křehké, jemné a šťavnaté. Přerostlé plody s tvrdou kůrou a semeny již nejsou na vaření vhodné. Cukety mají v kuchyni mnohostranné využití, můžeme je zužitkovat na slané i sladké recepty.

Recept

Recept na výborné křehké pečivo z listového těsta. Listové těsto a cuketa, spojení, které vás nadchne svou jednoduchostí a vynikající chutí. Výsledkem je pokrm, který můžete servírovat při jakékoli příležitosti, od rodinných večeří po oslavy s přáteli.

Suroviny

  • cuketa
  • listové těsto
  • balsamico
  • tymián
  • balkánský sýr
  • chilli vločky
  • sezamová semínka
  • olivový olej
  • vejce na potření
  • sůl
  • pepř

Příprava

Listové těsto je třeba vyndat z lednice cca 10 minut před jeho zpracováním. Za tu dobu nakrájíme cuketu na tenké plátky a připravíme si další potřebné suroviny.

Náplň

Plát těsta rozřežeme na čtverce cca 8 x 8 cm. Na plech položíme pečící papír. Jednotlivá místa lehce potřeme olivovým olejem, přidáme husté balsamico, chilli vločky, sezamová semínka a tymián. Poskládáme kolečka cukety, lehce je posolíme, opepříme a přidáme balkánský sýr. Vše překryjeme plátkem listového těsta a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Pečení

Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 220°C cca 16 – 20 min.

Servírování

Výborné pohoštění, které se skvěle hodí pro večerní posezení k pivu i vínu nebo je tak pro chuť. Toto pečivo je křehké, jemně křupavé a má příjemně pikantní chuť.

Cuketa recepty. Recepty z cukety. Cuketa. Cukety. Placky z cukety. Zapečené cukety. Cukety v listovém těstě. Slané pečivo z listového těsta a cukety. Slaný koláč. Chuťovky. Pohoštění na oslavu. Slané pohoštění. Pohoštění pro přátele. Recept naruby. Pohoštění k pivu. Pohoštění k vínu. Rychlé pohoštění. Listové těsto. Listové těsto recepty. Listové těsto pečení. Recepty z listového těsta. Šneci z listového těsta. Recept z listového těsta. Listové těsto recepty slané. Rychlé recepty z listového těsta. Tyčinky z listového těsta. Rychlý recept. Jednoduchý recept. Co vše se dá udělat z listového těsta. Jak se peče listové těsto. Listové těsto recept.
Cukety v listovém těstě

Prohlédněte si všechny naše video návody a video recepty na jednom místě

Zaujal vás recept na slané pohoštění z listového těsta a cukety? Můžete se inspirovat i dalšími našimi domácími recepty. Najdete zde také zajímavé inspirace na a návody na tvoření. Nechte se inspirovat a vyrobte si vlastní netradiční dekorace podle našich návodů a nápadů. Naleznete zde také DIY návody, nápady na bytové a zahradní dekorace i inspirace na věnce k různým příležitostem po celý rok. Návody, jak vyrobit korpus z proutí, trávy a dalších materiálů. Můžete se inspirovat našimi originálními návody a nápady na dekorace a doplňky pro různé příležitosti od jara do zimy. Prohlédnout si vzory a návody na pletení a háčkování nebo vyzkoušet a ochutnat naše oblíbené domácí recepty.

Veškeré fotografie ve článku: autor Andrea Kočová / Kreativní Techniky

Mohlo by vás zajímat

Zpět nahoru