Nakládané kapie. Hledáte jak zavařit kapie? Tento recept na kapie je opravdu vynikající a léty ověřený. Papriky zavařené podle tohoto receptu nám bez problému vydrží po celou zimu. Naložené kapie můžeme po celý rok používat jak ve studené tak v teplé kuchyni.
Recept na zavařování kapií v oleji
Nálev na kapie:
- 1l vody
- 1/4l octa
- 1/8l oleje
- 6 lžic cukru
- 2 lžíce soli
- 5 kuliček nového koření
- červená kapie
Nejprve si připravíme kapie. Zbavíme je stopek, jadřinců a nakrájíme je na kousky.
Připravíme si všechny suroviny a svaříme si nálev na kapie. Do vařícího nálevu přidáme nakrájené červené kapie a 5 minut povaříme.
Naplníme je do skleniček.
Uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí.
Zavařované kapie jsou opravdu výborné a mají všestranné využití. Do tohoto nálevu můžeme nakládat i jiné papriky, ale kapie jsou absolutně nejlepší. Nakládané kapie v oleji podle tohoto receptu jsou chuťově vynikající.
Prohlédněte si a vyzkoušejte další recepty na zavařování a nakládání.