Podzimní věnec, který vás okouzlí svou jednoduchostí

Podzimní věnec z vřesu, který si můžete snadno sami vytvořit. Hodí se k výzdobě interiéru doma, na chalupě i chatě. Inspiraci „jak na to“, najdete v následujícím video návodu.

Vřes

Vřes je velmi dekorativní rostlina, která se skvěle hodí na podzimní výzdobu a tvoření. Můžeme si vybrat z z mnoha barevných kultivarů, které najdeme v nabídce obchodů. Liší se barvou květů i barvou celé rostliny. Vřesy najdeme v různých odstínech zelené, žlutozelené, žluté, šedozelené i zbarvené do rezavé či bordové barvy. Květy mají mnoho odstínů růžové, fialové, bílé i žluté barvy. Vybereme si barvu vřesu, která se nám líbí. Chceme-li mít podzimní věnec pestřejší, můžeme namíchat vřesy více barev.

Návod

Návod na jednoduchý hladký podzimní věnec zdobený vřesem.

Materiál

  • základ na věnec
  • vřes
  • nůžky
  • floristický drát
  • kleště
  • březová kůra
  • provázek

Příprava

Nastříháme jednotlivé větvičky vřesu a rozdělíme si je na stejně velké hromádky, aby se nám věnec dobře vázal.

Základ na věnec

Na tento typ věnce je nejvhodnější slámový korpus. Velikost si zvolíme podle potřeby. V nabídce obchodů najdeme slámové korpusy více velikostí.

Jak zavěsit věnec

Vytvoříme jednoduché oko na zavěšení. Na korpus navážeme floristický drát. Uvážeme několik pevných otoček, Přes prsty uděláme jednu větší volnou a opět uvážeme několik pevných. Volnou otočku několikrát zatočíme a vytvoříme tak jednoduché oko na zavěšení věnce. Pokud bychom chtěli podzimní věnec využít na dekoraci stolu, tak jej vyrobíme pouze hladký, bez tohoto oka.

Jak vyrobit věnec na dveře. Podzimní věnec. Podzimní věnec na dveře. Podzimní dekorace. Výroba dekorace. DIY. Inspirace. DIY návody a nápady. Podzimní věnce na dveře. Podzimní věnce. Podzimní dekorace na dveře. Podzimní dekorace věnce. Podzimní věnec z vřesu. Věnec na dveře. Korpus na věnec. Věneček z vřesu. Dekorace na stůl. Věnec na stůl. Podzimní tvoření z přírodnin. Podzimní výzdoba. Podzimní nápady. Podzimní tvoření. Dekorace do bytu. Podzimní dekorace na stůl. Podzimní dekorace z vřesu. Dekorace z vřesu. Vřes. Venkovní dekorace. Inspirace a návody na podzimní věnec. Podzimní dekorace věnce. Podzimní věnec na vchodové dveře. Podzimní dekorace věnec. Podzimní výzdoba na vchodové dveře. Elegantní věnec na dveře. Vázání věnce.
Jak vyrobit věnec

Vázání věnce

Začneme vázáním věnce. Vezmeme několik větviček vřesu tak, aby nám pokryly celý objem korpusu od středu k vnějšímu okraji a obtočíme je floristickým drátem. Větvičky pokládáme na plocho tak, aby nám pokryly co největší plochu korpusu a co nejméně vyčnívaly. Postupně je upevňujeme floristickým drátem. Stejným způsobem pracujeme rovnoměrně po celém obvodu věnce. Nakonec celý věnec ještě jednou drátem lehce obtočíme. Drát odstřihneme, konec ve spodní části zajistíme a věnec je hotový.

Umístění věnce

Podzimní věnec z vřesu je hezká přírodní dekorace domů i na chalupu. Můžeme jím ozdobit dveře, stěnu i stůl. Záleží na naší fantazii. Můžeme jej nechat takto jednoduchý nebo jej dozdobit dle svého vkusu, třeba srdíčkem vystřiženým z březové kůry. Vhodné je umístění na suchém místě mimo dosah slunečních paprsků.

Podzimní věnec. Podzimní věnec na dveře. Podzimní dekorace. Výroba dekorace. DIY. Inspirace. DIY návody a nápady. Podzimní věnce na dveře. Podzimní věnce. Podzimní dekorace na dveře. Podzimní dekorace věnce. Podzimní věnec z vřesu. Věnec na dveře. Korpus na věnec. Věneček z vřesu. Dekorace na stůl. Věnec na stůl. Podzimní tvoření z přírodnin. Podzimní výzdoba. Podzimní nápady. Podzimní tvoření. Dekorace do bytu. Podzimní dekorace na stůl. Podzimní dekorace z vřesu. Dekorace z vřesu. Vřes. Venkovní dekorace. Inspirace a návody na podzimní věnec. Podzimní dekorace věnce. Podzimní věnec na vchodové dveře. Podzimní dekorace věnec. Podzimní výzdoba na vchodové dveře. Elegantní věnec na dveře. Jak vyrobit věnec na dveře. Vázání věnce.
Podzimní věnec

Prohlédněte si všechny naše video návody a video recepty na jednom místě.

Líbí se vám inspirace na podzimní věnec a zajímají vás tipy a návody na další podzimní dekorace? Nechte se inspirovat a vyrobte si vlastní originální výzdobu podle našich návodů a nápadů. Naleznete zde také DIY návody, nápady na bytové a zahradní dekorace i inspirace na věnce k různým příležitostem po celý rok. Můžete se inspirovat našimi originálními návody a nápady na dekorace a doplňky pro různé příležitosti od jara do zimy. Prohlédnout si vzory a návody na pletení a háčkování nebo vyzkoušet a ochutnat naše oblíbené domácí recepty.

Veškeré fotografie ve článku: autor Andrea Kočová / Kreativní Techniky

Mohlo by vás zajímat

Zpět nahoru