Jedlé dárky, které nezklamou. Valentýn nijak neslavíme, ale srdíčkové dekorace a dobroty, to nás baví! Připravili jsme pro vás tip na jednoduchá čokoládová „lízátka“ a mramorovaná srdíčka. Výroba sladkostí bude určitě bavit i děti.
Skvělý tip, jak vyrobit jedlé dárky na poslední chvíli. Návody, na tři druhy domácích sladkostí. Používáme jen kvalitní čokoládu, jen z ní vyrobíme výborné jedlé dárky.
Čokoládová lízátka
Materiál
- hořká čokoláda
- mrazem sušené maliny
- sáček (cukrářský nebo svačinový)
- špejle
- pečicí papír
- pdf šablona srdce
Připravíme si pečící papíry. Na jeden pečící papír obkreslíme jednotlivá srdíčka. Srdíčka na papír rozmístíme tak, aby u každého bylo dostatek místa na přiložení špejle.
Na něj položíme druhý pečící papír, na který budeme čokoládová srdíčka „malovat“. Malujeme je krouživým pohybem. Postupně vyplňujeme plochu srdíčka.
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trošku zchladnout, abychom se nespálili. Naplníme ji do sáčku. Pokud nemáme cukrářský, použijeme klasický svačinový. Odstřihneme kousek rohu a můžeme začít. Z jedné tabulky čokolády vytvoříme cca šest lízátek
Na závěr dáme do spodní části srdíčka větší množství čokolády. Do tohoto místa lehce vtlačíme špejli a překryjeme ji ještě trochou čokolády. Srdíčko posypeme rozdrcenými sušenými malinami. Necháme ztuhnout v lednice.
Hotová srdíčka opatrně oddělíme od papíru, aby se nezlomila. Dozdobit je můžeme menší mašličkou a máme hotovo.
Čokoládová srdce s malinami
Materiál
- hořká čokoláda
- mrazem sušené maliny
- formičky
- rendlík
- miska
- lžička
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trošku zchladnout. Rozdrobíme několik sušených malin a nasypeme je na dno formiček. Zalijeme je vrstvou hořké čokolády, lehce proškrábneme špejlí. Přidáme druhou vrstvu čokolády. Navrch nasypeme opět trochu malin, proškrábneme a necháme zchladnout.
Mramorovaná čokoládová srdíčka
Materiál
- hořká čokoláda
- bílá čokoláda
- formičky
- rendlík
- lžička
- misky
Mramorovaná čokoládová srdíčka. Rozehřejeme si oba druhy čokolády. Na dno formiček dáme lžičkou trochu bílé čokolády. Zalijeme je menší vrstvou hořké čokolády, několikrát špejlí proškrábneme, aby se vytvořil mramorovaný vzor. Přidáme vrstvu hořké čokolády, do ní nepravidelně trochu bílé. Opět proškrábneme špejlí a necháme ztuhnout.
Jedlé dárky z čokolády zabalíme a uskladníme v chladu.