Salát z červené řepy

Salát z červené řepy, který je výborný rychlý a plný vitamínů. V následujícím video receptu, najdete postup, jak si jej připravit.

Červená řepa

Červená řepa je chutná a velmi zdravá kořenová zelenina. Obsahuje mnoho zdraví prospěšných vitamínů a minerálů. Můžeme ji konzumovat syrovou, vařenou, pečenou nebo nakládanou. Z červené řepy využíváme především kořen, ale do salátu je možné přidávat i křehké mladé listy. Dají se zpracovat také na teplo na způsob špenátu.

Rozmarýn

Rozmarýn je stále zelená aromatická rostlina pocházející ze středomoří. Jeho jehličnaté lístky se používají jako koření. Můžeme je použít čerstvé i sušené. Rozmarýn dodává pokrmům výraznou chuť a vůni. Využívá se také v lidovém léčitelství pro léčbu různých neduhů. Snadno jej vypěstujeme na zahradě nebo doma v květináči. Je nejen skvělý pro využití v kuchyni, ale také velmi dekorativní.

Recept na salát z červené řepy

Rychlý recept na výborný jednoduchý salát, který budete mít hotový za pár minut.

Suroviny

  • 500 g červené řepy
  • 1 menší červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje extra virgin
  • šťáva z 1/2 citronu
  • rozmarýn
  • pepř
  • sůl

Uvedené množství je pro 4-6 osob.

Příprava

Čerstvou červenou řepu důkladně očistíme, oloupeme a omyjeme. Nastrouháme ji na hrubé nudličky. Na loupání a strouhání řepy doporučujeme použít rukavice, protože silně barví. Červenou cibuli a snítku čerstvého rozmarýnu nakrájíme najemno. Pokud nemáme k dispozici čerstvý rozmarýn, použijeme sušený.

Salát z červené řepy

Do mísy dáme nahrubo nastrouhanou červenou řepu, přidáme cibulku, rozmarýn a olivový olej. Dle chuti osolíme a opepříme. Všechny ingredience důkladně promícháme a salát z červené řepy máme hotový. Salát necháme chvíli proležet a můžeme jej podávat. Pokud zbyde, bez problému nám zakrytý v lednici vydrží do druhého dne. Pokud máte rádi zeleninové saláty, určitě jej ochutnejte. Čerstvá červená řepa je velmi křehká a salát z ní chutná výborně.

Servírování

Salát z červené řepy s cibulí je výborný rychlý a plný vitamínů. Můžeme jej podávat jako přílohu k masu, uzeninám, obloženým chlebům, přidat do sendvičů… Záleží na chuti a fantazii každého z nás.

Salát z červené řepy. Salát recept. Výborný salát. Salát z červené řepy s cibulí. Zdravý salát. Recept na salát z červené řepy. Video recept. Video recepty. Zdravé saláty recepty. Salát ke grilovanému masu. Jak se dělá salát z řepy. Domácí salát. Recepty z řepy. Řepový salát.  Řepný salát. Saláty recepty. Salát k večeři. Jak udělat dobrý salát? Jak si udělat domácí salát? Červená řepa. Recepty z červené řepy. Nejlepší salát z červené řepy. Červená řepa recept. Salát z červené řepy recept. Salát z čerstvé červené řepy. Klasický salát. Pikantní. Top recept. Recept na salát z červené řepy. Recepty z červené řepy saláty. Zeleninový salát.
Salát z červené řepy

Prohlédněte si všechny naše video návody a video recepty na jednom místě

Zaujal vás recept na salát z červené řepy? Můžete se inspirovat i dalšími našimi domácími recepty. Najdete zde také zajímavé inspirace na a návody na tvoření. Nechte se inspirovat a vyrobte si vlastní netradiční dekorace podle našich návodů a nápadů. Naleznete zde také DIY návody, nápady na bytové a zahradní dekorace i inspirace na věnce k různým příležitostem po celý rok. Návody, jak vyrobit korpus z proutí, trávy a dalších materiálů. Můžete se inspirovat našimi originálními návody a nápady na dekorace a doplňky pro různé příležitosti od jara do zimy. Prohlédnout si vzory a návody na pletení a háčkování nebo vyzkoušet a ochutnat naše oblíbené domácí recepty.

Veškeré fotografie ve článku: autor Andrea Kočová / Kreativní Techniky

Mohlo by vás zajímat

Zpět nahoru