Rychlý tvarohový koláč bez vážení

Rychlý tvarohový koláč je výborný na chuť a jednoduchý na přípravu. Ideální moučník na každý den. V následujícím video receptu najdete postup, jak si jej připravit.

Rychlý tvarohový koláč

Rychlý tvarohový koláč se vyznačuje jednoduchou přípravou, vláčností a neodolatelnou vyváženou chutí. Tento litý koláč s tvarohovou náplní a švestkovými povidly je ideální volbou pro každého, kdo hledá tradiční český dezert s moderním nádechem. Povidla dodají tomuto koláči skvělou nezaměnitelnou chuť. Je to výborný a velmi jednoduchý recept, který snadno zvládne i začátečník. Tento koláč je ideální pro všechny, kdo milují sladké dobroty, ale nemají čas na složité recepty. Zvládnete jej připravit během chvilky. Stačí pár surovin, chvilka času a za pár minut se peče v troubě.

Recept

Jednoduchý a rychlý hrníčkový recept na tvarohový koláč. Hrnek o velikosti 250 ml.

Suroviny

Těsto

  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky hladké mouky
  • prášek do pečiva

Náplň

  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 g tučného tvarohu
  • 250 g švestkových povidel

Náplň

Nejprve si připravíme náplň. Vyšleháme vejce, cukr a vanilkový cukr. Nakonec přidáme a zašleháme pudink a tvaroh.

Forma

Formu vyložíme pečícím papírem nebo klasicky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Tento recept je na formu 20 x 30 cm.

Těsto

Vyšleháme vejce s cukrem. Postupně přidáme olej a mléko. Nakonec ručně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše důkladně promícháme. Vznikne jemné tekuté těsto.

Lité těsto je skvělou volbou pro ty, kdo nechtějí trávit hodiny v kuchyni. Je jemné a rychlé na přípravu. U koláče tvoří dokonalý základ pro tvarohovou náplň. Ta se během pečení krásně propojí s těstem a vznikne tak vláčný a nadýchaný moučník, který chutná dobře i druhý den. Aby byl koláč ještě o kousek lepší, přidáme domácí švestková povidla. Jejich chuť se skvěle doplňuje s jemným vanilkovým tvarohem. Výsledkem je nadýchaný koláč, který potěší naše chuťové pohárky.

Pečení

Do formy nalijeme cca dvě třetiny těsta, na něj dáme vrstvu tvarohové náplně a lžičkou nepravidelně přidáme povidla. Vše částečně, po proužkách přelijeme zbytkem těsta. Tvarohový koláč pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 175 °C cca 40 min (vyzkoušíme špejlí).

Servírování

Koláč necháme zchladnout, lehce jej pocukrujeme a můžeme podávat. Tvarohový koláč s povidly je výborný ke kávě i čaji nebo jen tak pro chuť. Ideální moučník na každý den. Rychlý hrnkový koláč, který je výborný na chuť a jednoduchý na přípravu. Stačí trochu času, pár surovin a chutný dezert je na světě. Na webu najdete další jednoduché a rychlé recepty na výborné domácí dezerty.

Tvarohový koláč. Jednoduchý. Hrnkový. Luxusní. Nejlepší. Vláčný. Dvoubarevný, Babiččin. Rychlý tvarohový koláč. Koláč s tvarohem. Tvarohová náplň. Rychlý recept. Nejchutnější tvarohový koláč. Buchta s tvarohem. Tvarohová buchta. Luxusní buchta s tvarohem. Dvojctihodné koláče. Výborný tvarohový koláč. Nadýchaná buchta. Jemný koláč. Babiččina buchta. Vláčná. Nadýchaná. Hrníčkový koláč. Hrníčkový recept. Hrnková buchta. Hrníčková buchta. Hrnkový koláč. Domácí recept. Povidlový koláč.
Rychlý tvarohový koláč

Prohlédněte si všechny naše video návody a video recepty na jednom místě

Zaujal vás tento recept na tvarohový koláč? Můžete se inspirovat i dalšími našimi domácími recepty. Najdete zde také zajímavé inspirace na a návody na tvoření. Nechte se inspirovat a vyrobte si vlastní netradiční dekorace podle našich návodů a nápadů. Naleznete zde také DIY návody, nápady na bytové a zahradní dekorace i inspirace na věnce k různým příležitostem po celý rok. Můžete se inspirovat našimi originálními návody a nápady na dekorace a doplňky pro různé příležitosti od jara do zimy nebo si prohlédnout zajímavé vzory a návody na pletení a háčkování.

Veškeré fotografie ve článku: autor Andrea Kočová / Kreativní Techniky

Mohlo by vás zajímat

Zpět nahoru