Rychlý tvarohový koláč je výborný na chuť a jednoduchý na přípravu. Ideální moučník na každý den. V následujícím video receptu najdete postup, jak si jej připravit.
Rychlý tvarohový koláč
Rychlý tvarohový koláč se vyznačuje jednoduchou přípravou, vláčností a neodolatelnou vyváženou chutí. Tento litý koláč s tvarohovou náplní a švestkovými povidly je ideální volbou pro každého, kdo hledá tradiční český dezert s moderním nádechem. Povidla dodají tomuto koláči skvělou nezaměnitelnou chuť. Je to výborný a velmi jednoduchý recept, který snadno zvládne i začátečník. Tento koláč je ideální pro všechny, kdo milují sladké dobroty, ale nemají čas na složité recepty. Zvládnete jej připravit během chvilky. Stačí pár surovin, chvilka času a za pár minut se peče v troubě.
Recept
Jednoduchý a rychlý hrníčkový recept na tvarohový koláč. Hrnek o velikosti 250 ml.
Suroviny
Těsto
- 2 vejce
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky hladké mouky
- prášek do pečiva
Náplň
- 2 vejce
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 500 g tučného tvarohu
- 250 g švestkových povidel
Náplň
Nejprve si připravíme náplň. Vyšleháme vejce, cukr a vanilkový cukr. Nakonec přidáme a zašleháme pudink a tvaroh.
Forma
Formu vyložíme pečícím papírem nebo klasicky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Tento recept je na formu 20 x 30 cm.
Těsto
Vyšleháme vejce s cukrem. Postupně přidáme olej a mléko. Nakonec ručně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a vše důkladně promícháme. Vznikne jemné tekuté těsto.
Lité těsto je skvělou volbou pro ty, kdo nechtějí trávit hodiny v kuchyni. Je jemné a rychlé na přípravu. U koláče tvoří dokonalý základ pro tvarohovou náplň. Ta se během pečení krásně propojí s těstem a vznikne tak vláčný a nadýchaný moučník, který chutná dobře i druhý den. Aby byl koláč ještě o kousek lepší, přidáme domácí švestková povidla. Jejich chuť se skvěle doplňuje s jemným vanilkovým tvarohem. Výsledkem je nadýchaný koláč, který potěší naše chuťové pohárky.
Pečení
Do formy nalijeme cca dvě třetiny těsta, na něj dáme vrstvu tvarohové náplně a lžičkou nepravidelně přidáme povidla. Vše částečně, po proužkách přelijeme zbytkem těsta. Tvarohový koláč pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 175 °C cca 40 min (vyzkoušíme špejlí).
Servírování
Koláč necháme zchladnout, lehce jej pocukrujeme a můžeme podávat. Tvarohový koláč s povidly je výborný ke kávě i čaji nebo jen tak pro chuť. Ideální moučník na každý den. Rychlý hrnkový koláč, který je výborný na chuť a jednoduchý na přípravu. Stačí trochu času, pár surovin a chutný dezert je na světě. Na webu najdete další jednoduché a rychlé recepty na výborné domácí dezerty.

Prohlédněte si všechny naše video návody a video recepty na jednom místě
Zaujal vás tento recept na tvarohový koláč? Můžete se inspirovat i dalšími našimi domácími recepty. Najdete zde také zajímavé inspirace na a návody na tvoření. Nechte se inspirovat a vyrobte si vlastní netradiční dekorace podle našich návodů a nápadů. Naleznete zde také DIY návody, nápady na bytové a zahradní dekorace i inspirace na věnce k různým příležitostem po celý rok. Můžete se inspirovat našimi originálními návody a nápady na dekorace a doplňky pro různé příležitosti od jara do zimy nebo si prohlédnout zajímavé vzory a návody na pletení a háčkování.
Veškeré fotografie ve článku: autor Andrea Kočová / Kreativní Techniky